អត្ថប្រយោជន៍​ ១១​ យ៉ាងរបស់ខ្ញីដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹង

អ្នកប្រហែលជាធ្លាប់ញាុំម្ហូបដែលចំអិនដោយមានខ្ញីច្រើនដងហើយ។ ប៉ុន្តែអ្នកប្រហែលជាមិនដឹងទេថា គ្រឿងទេសដែលត្រូវបានគេយកមកចអិនចំនីអហារមួយនេះ មានប្រយោជន៍ច្រើនផងដែរសំរាប់សុខភាព។ ផលប្រយោជន៍របស់ខ្ញីដែលយើងនឹងបង្ហាញខាងក្រោមនេះ នឹងធ្វើឲ្យអ្នកចង់ញាុំឆាខ្ញីជាមិនខានសំរាប់អាហារពេលល្ងាចនេះ។


  1. ជួយសំរួលឈាមរត់៖ខ្ញីមានផ្ទុកជាតិ ក្រូម៉ូញ៉ូម(chromonium) ម៉ាញេស្យូម និងស័ង្កសី ដែលអាចជួយសំរួលចលនាឈាមរត់។ លើសពីនេះវាអាចជួយការពារគ្រុនក្តៅ និងការបែកញើសច្រើនផងដែរ។
  2. ការពារការពុលយានជំនិះពេលធ្វើដំនើរ៖គេមិនទាន់ដឹងប្រកដនៅឡើយទេ ពីមូលហេតុដែលធ្វើឲ្យខ្ញីអាចមានប្រសិទ្ធិភាពការពារការពុលយានជំនិះ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយការសិក្សាទៅលើអ្នកធ្វើដំណើរតាមទូកបានបង្ហាញថា អ្នកដែលបានប្រើម្សៅខ្ញីមានអាការៈពុលរលកតិចជាងអ្នកដែលមិនទទួលបានម្សៅខ្ញី។
  3. ជួយការស្រូបចំនីអាហាររបស់ពោះវៀន៖ខ្ញីមានឥទ្ធិពលសំរួលដល់ការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗពីចំនីអាហារ របស់ពោះវៀន។ ឥទ្ធិពលនេះគឺកើតឡើងដោយសារខ្ញីអាចរំញោចក្រពះ និងលំពែងឲ្យបញ្ចេញអង់ស៊ីមដែលសំរួលដល់ការំលាយអាហារ។
  4. ព្យាបាលអាការៈរបស់ផ្តាសាយ៖ខ្ញីត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាច្រើនពាន់ឆ្នាំមកហើក្នុងការព្យាបាលអាការៈរបស់ផ្តាសាយ។ មជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្រ្តនៃសកលវិទ្យាល័យ Maryland បានណែនាំថាដើម្បីព្យាបាលអាការៈផ្តាសាយសំរាប់មនុស្សធំ អ្នកអាចចិតខ្ញីដាក់ក្នុងទឹកក្តៅហើយផឹក ២ ទៅ៣ដងក្នុង១ថ្ងៃ។
  5. ប្រឆាំងការឈឺក្រពះ៖ខ្ញីមានប្រសិទ្ធិភាពដែលជួយសំរួលដល់ការរំលាយអាហារ និងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមពីអាហារ ដែលវាក៏អាចជួយការពារការឈឺក្រពះផងដែរ។ លើសពីនេះខ្ញីក៏មានផងដែរនូវឥទ្ធិពលបន្ថយការរលាក(inflammation) ស្រដៀងទៅនឹងឥទ្ធិពលរបស់ថ្នាំអាស្ពីរីន និងថ្នាំ Ibuprofen។
  6. ការពារមហារីកពោះវៀនធំ៖ ការស្រាវជ្រាវរបស់ សកលវិទ្យាល័យ Minnesota បានរកឃើញថាខ្ញីអាចបន្ថយល្បឿននៃការលូតលាស់របស់កោសិកាមហារីកនៅពោះវៀនធំ(colorectal cancer cells) បាន។
  7. បន្ថយការឈឺចាប់ និងការរលាក (inflammation)៖ខ្ញីមានផ្ទុកសារធាតុបំបាត់ការឈឺចាប់តាមបែបធម្មជាតិដ៏មានឥទ្ធិពល។
  8. ជួយសំរួលផ្លូវដង្ហើម៖ខ្ញីមានសមត្ថភាពអាចធ្វើឲ្យសួតរីក និងជួយបញ្ចេញស្លេស្ម ដែលអាចជួយឲ្យអ្នកដែលមានបញ្ហាដូចជាក្អកជាដើមឆាប់បាត់ទៅវិញ។
  9. ការព្យាបាលមហារីកអូវែ៖ខ្ញីត្រូវបានគេរកឃើញថាមានឥទ្ធិពលសំលាប់កោសិកាមហារីករបស់មហារីកអូវែបាន។
  10. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពសាុំរាងកាយ៖ការញុាំខ្ញីបន្តិចបន្តួចក្ ុងមួយថៃ្ងអាចជួយបន្ថយការបង្ករោគដោយបាក់តេរីនៅក្នុងក្រពះ ព្រមទាំងជួយឲ្យអ្នកឈ្នះជំងឺរលាកបំពង់កនិងក្អកទៀតផង។
  11. ការពារជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល៖ការញាុំខ្ញីអាចធ្វើឲ្យគ្រោះថ្នាក់ដោយសារជំងឺដាច់សរសៃឈាមថយចុះ ដោយសារក្នុងខ្ញីមានសរធាតុដែលអាចទប់ស្កាត់មិនឲ្យសារធាតុខ្លាញ់ទៅកកនឹងសរសៃឈាម។


ប្រភព៖ Lifehack.com
ប្រែសំរួលដោយ៖ ស៊ីណែត


Post a Comment